Vajinismusta Gebelik ve Doğum, Çok düşük bir ihtimal bir genç kız bekâreti bozulmadan veya bir vajinismus hastası tam birleşme olmadan hamile kalabilir.
Cinsel ilişkide sürtünme ve dışarı boşalma yolu ile vajina dışına atılan spermler vajina kanalından rahim ve tüplere ulaşıp yumurtalıklardan atılan yumurtayı dölleyebilir ve bu şekilde kişi gebe kalabilir. Bu olasılık son derece azdır.
Diğer taraftan bazı vajinismus hastalarında penisin vajina içine yalnızca uç kısmı girerek boşalma sonucunda gebelikler oluşabilmektedir. Tüm bu hamilelikler son derece az hastada gerçekleşebilen “mucizevi ”durumlardır.
Vajinismus
Vajinismusolan çiftlerde gebelik oluşması sorunu ertelemeye fırsat doğurur. Vajinismusu olan kadınlar genellikle erteleme ve görmezden gelme eğilimindedirler. Oysaki normal geçen bir gebelik sürecinin 3-6 aylarında vajinismus terapisi yapılabilmektedir. Tedavinin tamamlanması ayrıca normal doğum şansını da birlikte getirecektir.
Vajinismus hastası olup şans eseri gebe kalan kadınların normal doğum yapmasının vajinismusu düzelteceği kanısı çok yaygın ve yanlıştır.
Maalesef özellikle devlet hastanelerinde bu mucizevi şekilde gebe kalan pek çok vajinismus hastası normal doğuma zorlanmaktadır. Vajinal muayeneye bile izin vermeyen bu hastaların ağrılar içinde normal doğuma zorlanması hem doğumun izleminin sağlıklı bir şekilde yapılamamasına hem de kişinin psikolojik sorununun daha da alevlenmesine, cinsel kaygılarının artmasına sebep olmaktadır.
Vajinismus sorunu çözülmeden kişinin normal doğum yapması sorunu çözmez, tam tersi bu sorunu daha da büyütebilir. Bu nedenle bu şekilde tedavi görmeden gebe kalan vajinismus hastalarına sezaryen ile doğum tercih edilmelidir.